Skip to main content

PSG Vojvodina: ‘Mitros’ lažna predizborna investicija

Vojvodina 28. сеп 2023.
< 1 min čitanja

"Samo dugoročne investicije mogu da poprave životni standard građana Vojvodine i Srbije"

Vojvođanski odbor Pokreta slobodnih građana (PSG) zapitao je danas Aleksandra Vučića „dokle će da laže građane Vojvodine i Srbije“ sa lažnim dovođenjem investicija u cilju predizbornih obećanja.

Povodom vesti da nekadašnji gigant mesne industrije „Mitros“ iz Sremske Mitrovice gasi svoju proizvodnju, koju je 2015. godine „Gierlinger“ kupio za 800 hiljada evra, a od države dobio subvenciju od 5,8 miliona evra, PSG ističe da smo tu ponovo imali trošenje budžetskog novca svih građana, u vidu subvencija stranim investitorima.

„Jasno je da je, kao i do sada, u pitanju bila još jedna prevara građana, uz ogroman novčani gubitak, u cilju skupljanja ličnih političkih poena Aleksandra Vučića“, navode iz Vojvođanskog odbora PSG.

Ocenjuju da je u ovom slučaju razlika u odnosu na druge propale projekte ta što je „užasnom politikom Vlade Republike Srbije“ potpuno devastirana industrija hrane u zemlji.

„Poznato je da ‘Mitros’ od prvog dana, od privatizacije od strane holdinga ‘Gierlinger’, radi sa gubitkom, kumulativno oko osam miliona evra, poslednje godine preko četiri miliona“, dodaju iz ove stranke, ocenjujući kako samo dugoročne investicije mogu da poprave životni standard građana Vojvodine i Srbije.

(Autonoija/Beta)