Skip to main content

Dan nakon Vučićevih kritika „Danasu“ Dragoljub Petrović na meti pokreta „Naši“: „Nisi ti Draža, ti si Adem“

Info 28. sep 2023.
< 1 min čitanja

"Uz logo Danasa, postavljen je i logo prištinskog medija Koha Ditore"

U ulaz zgrade gde se nalazi redakcija Danasa ponovo su ubačeni leci, i kao i ranije ih potpisuje „Konzervativni pokret Naši“ Ivana Ivanovića. Ovoga puta targetira se glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović.

Na letku je Petroviću dodata keča, tradicionalna albanska kapa, a pored njega se nalazi Adem Jašari, osnivač i vođa terorističke „Oslobodilačke vojske Kosova“, prenosi Danas.

„Nisi ti Draža, ti si Adem“, piše iznad Jašarijevog i Petrovićevog lika, a pored nadimka glavnog i odgovornog urednika Danas je i lik Dragoljuba Mihailovića, vođe Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Uz logo Danasa, postavljen je i logo prištinskog medija Koha Ditore.

Poslednji u nizu letaka koji su „Naši“ ubacili u ulaz te redakcije je onaj na kome su lideri opozicije, takođe sa albanskim kečama, uz lik kosovskog premijera Aljbina Kurtija i natpis „Kurtijeva opozicija“.

Podsetimo da je sinoć i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u RTS-ovoj emisiji „Oko“ povodom aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji, imao reči kritike za Danas. Komentarišući naslovnu stranu, ali i određene tekstove, pogotovo onaj koji se bavi potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, koji se od strane prištinskih zvaničnika označava kao kolovođa grupe Srba koja je u nedelju učestvovala u oružanom sukobu sa Kosovskom policijom, predsednik je upitao i „zašto to radite svojoj zemlji“.

„To pokazuje kako je sloboda u Srbiji. Pustite to što mene napadate, ali što to radite svojoj zemlji. Mislite da sam ja tema i meta zato što sam ružan, debeo ili ne znam kakav? Ne, već je tema i meta Srbija, da bude uništena. To je suština svega. Da vas pitam da mi pokažete novine na albanskom, a da su ovakve. Kod njih demokratija cveta, a kod nas navodno ne“, rekao je on.

(N1, foto: Danas)