Skip to main content

Prvog dana testiranja svi posetioci Exit festivala negativni na Kovid-19

Aktuelno 08. јул 2021.
< 1 min čitanja

Prvog dana besplatnog masovnog testiranja na Novosadskom sajmu, medicinsko osoblje Doma zdravlja Novi Sad testiralo je 4.120 posetilaca Exit festivala i nikome nije utvrđeno prisustvo virusa, saopštili su danas organizatori festivala koji počinje večeras.

Posetiocima koji su kupili ulaznice, a nemaju digitalni zeleni sertifikat, Exit je obezbedio besplatno testiranje na Novosadskom Sajmu. Na tom mestu nalazi se i zamensko mesto za festivalske narukvice.

Exit je pozvao sve one koji se nisu testirali i koji još nisu zamenili ulaznicu za festivalsku narukvicu da to urade što pre tokom dana zbog očekivanih gužvi u večernjim satima.

Exit je na svom sajtu ranije objavio zvanične procedure za ulazak posetilaca na ovogodišnje izdanje festivala.

Oni koji na festival ulaze sa pozivnicama nemaju pravo na besplatno testiranje, ali i za njih je Exit dogovorio saradnju i beneficirane cene u laboratorijima na 20 lokacija.

EXIT je obezbedio tri lokacije u Novom Sadu na kojima posetioci mogu da zamene vaučere za festivalske narukvice: na Trgu Slobode do danas u ponoć, ispred Petrovaradinske tvrđave do 11. jula, kao i na Novosadskom sajmu ali samo za one koji će raditi brze testove.

U skladu sa bezbednosnim protokolom koji je usvojio Krizni štab, ulaz na tvrđavu od 8. do 11. jula je ograničen na one koji ili poseduju digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili preležali Kovid-19, ili na one koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

(Autonomija)