Skip to main content

Profesorica iz Novog Sada na Fejsbuku širi mržnju

Izdvajamo 19. sep 2011.
< 1 min čitanja

Jedna profesorica iz novosadske Srednje mašinske škole na svom Fejsbuk (Facebook) profilu uputila je poruke mržnje i pozivanja na nasilje protiv pripadnika različitih manjinskih i marginalizovanih grupa.

U materijalu koji je danas novinarima podeljen u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine (NDNV), navodi se da ta profesorica pod pseudonimom “Nikita Če Buraška” piše poruke mržnje.

“Je…. vas tolerancija, gonite se u pm i vi i vaše pozitivne diskriminacije. Pederi su bolesnici i treba ih se kloniti, ignorisati, zanemarivati, ućutkati na sve načine jer vrše propagandu bolesti”, navodi se, između ostalog, u njenim porukama.

“Kad vam neko opsuje kevu, treba ga mlatnuti u njušku da se nauči pameti. Kad vam neko ne da prava da budete normalni Srbi u Srbiji, odvalite ga bre od batina! Manjine nikada ne smeju imati ista prava kao većinski narod!”, piše na njenom profilu.

Predstavnici NDNV-a naveli su da su pritužbe na profesoricu engleskog jezika u Srednjoj mašinskoj školi dobili od “zabrinutih roditelja”. Roditelji su na osnovu fotografije prepoznali da je reč o profesorici engleskog, kao i na osnovu prepiske sa pojedinim učenicima, koji su ostavljali poruke na njene komentare.

(Autonomija)