Skip to main content

Priveden pa pušten novinar iz Pirota koji je izveštavao o amonijaku

Info 08. јан 2023.
2 min čitanja

Novinar Nenad Paunović iz Pirota, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je, posle neseće sa cisternom amonijaka koji se izlio u pirotskom kraju nedavno, pronašao beživotno telo turskog državljanina u neposrednoj blizini pruge i koji je postavio „nezgodna“ pitanja ministarki Ireni Vujović, priveden je 7. januara zajedno sa još jednom osobom. Kako je opisao na portalu Plus online, sve se odigralo nakon što su on i još jedna osoba pokušali da dronom snime mesto na kom je pronašao mrtvog Turčina.

„Dečka kome ni ime ne znam sam zamolio da dronom snimimo događaj kod Sopota. Povezao sam ga mojim kolima. U povratku policajac koji mi je zabranio da dalje snimam pored pruge, prišao mu je kraj puta. Video da snima dronom, što nije nezakonito, zatražio ličnu kartu, koju momak nije imao, ostala mu je u kolima ili kući. I od svega toga podigla se dežurna ekipa i sa troja kola došli su da nam čestitaju Božić“, opisao je Paunović u tekstu na portalu Plusonline.rs.

U policiji su ih, kako je naveo, zadržali od 13.30 do 15.30, koliko je trajalo saslušanje.

„Zašto je dežurni tužilac oduzeo dron mom prijatelju nije obrazloženo. Tekstovi saslušanja prosleđeni su tužiocu. Sve doživljeno predaću svom advokatu Srđanu Mitiću. Mnogi su do sada snimali dronom bez posledica. Da li je moguće da se na ovakav način ugrožava profesionalni rad, koji je kao i policijski od interesa za ljude. Lična karta mog prijatelja ostala je u kolima koja su parkirana kod starog buvljaka, odakle smo počeli da pratimo prepodnevni događaj Defile kamiondžija. Momka sa dronom sam prvi put sreo u životu i zamolio da pođe sa mnom kako bi zainteresovani širom Srbije imali verodostojnu sliku. U pitanju je 5 kilometara od Pirota do mesta odakle je snimao. To savesni policajac nije prihvatio kao objašnjenje. Ironija, pre toga mi je rekao da pomno prati moje izveštaje“, naveo je u tekstu.

(Nova.rs, Foto: N1)