Skip to main content

Pritvor za P.N. zbog pretnji Jeleni Obućini

Građani 08. dec 2022.
< 1 min čitanja

"Osumnjičenom P.N. je određena mera zadržavanja do 48 sati u okviru koje će biti priveden na saslušanje u Posebno tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal"

Posebno tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal (VTK) identifikovalo je lice P.N., staro 47 godina, sa prebivalištem na teritoriji opštine Veliko Gradište, kao osumnjičenog za pretnje novinarki N1 Jeleni Obućini.

“Osumnjičenom P.N. je određena mera zadržavanja do 48 sati u okviru koje će biti priveden na saslušanje u Posebno tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka o preduzimanju daljih dokaznih radnji o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena”, navodi se u saopštenju Grupe za odnose sa medijima Posebnog tužilaštva za VTK.

Kako se dodaje, P.N. se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 3 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika Republike Srbije, za šta je zaprećena je krivična sankcija kazne zatvora do pet godina.

Podseća se i da je tužilaštvo 1. decembra, odmah po prijemu informacije da je nepoznato lice ozbiljno pretilo fizičkim napadom na novinarku Jelenu Obućinu, u saradnji sa Odeljenjem za visoko-tehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, preduzelo sve radnje predviđene zakonom kao i Obaveznim uputstvom Republičkog javnog tužioca o postupanju u krivičnim predmetima u kojima je ugrožena bezbednost novinara u vezi sa obavljanjem njihovog posla.

(Autonomija, foto: N1)