Skip to main content

Pretnje smrću Mariniki Tepić

Info 23. dec 2020.
2 min čitanja

Poruke na ogradi kod bolnice Dragiša Mišović kojim se poziva na ubistvo Marinike Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) jesu samo nastavak kampanje mržnje prema svakom ko se usudi da kritikuje ovaj nestručni, bahati i kriminalizovani režim, ocenila je SSP u saopštenju.

Tu kampanju, prema oceni SSP, emituju nosioci najvažnijih funkcija u državi, lažni poslanici, direktori javnih preduzeća, državni tabloidi…

„Od ispisivanja poruka ‘Marinika Tepić u glavu čekić’ koji su osvanuli samo dan nakon prostačkih uvreda koje je na račun naše potpredsednice izneo direktor EPS-a Milorad Grčić, do fizičkog nasilja samo je jedan korak. Zahtevamo od nadležnih da u što kraćem roku ispitaju ko je pisao poruke koje pozivaju na ubistvo gospođe Tepić pored kojih stoje parole ‘Živeo Vučić’ i ‘Vučić Aca na ku… vas baca’, ali i da utvrde odgovornost onih koji već osam godina inspirišu i naređuju ovakve fašističke akcije„, navodi se u saopštenju SSP.

Ta stranka je poručila da ako je bilo ko pomislio da će uplašiti i zaustaviti Mariniku Tepić u otkrivanju korupcije i kriminala u Srbiji, onda se grdno prevario.

„Treba da zna da Marinika kao i svi mi nećemo stati“, zaključuje SSP.

VKK „Vasa Stajić“ najoštrije osudio napade na Mariniku Tepić

Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“ najoštrijeje osudio napade na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić i zatražio od nadležnih državnih organa da počnu da rade svoj posao i pod hitno pronađu i primereno kazne one koji su Mariniki ugrozili sigurnost ispisujući gnusne poruke pretnji i mržnje.

„Podsećamo da ovo nisu prve pretnje i poruke mržnje koje hrabra političarka Marinika Tepić dobija zbog svog predanog angažmana na otkrivanju i javnom prezentovanju zastrašujućih koruptivnih aktivnosti naprednjačke vlasti“, ukazuje se u saopštenju.

Ističe se i da do sada nikada nisu identifikovani, a pogotovo ne kažnjeni oni koji su ranije pretili Mariniku Tepić, što, kako se dodaje, izaziva sumnju da „iza napada na nju stoji upravo vlast i bulumente nasilnika koji rade u njenoj službi“.

VKK je uputio poruku solidarnosti Mariniki Tepić, te izrazio uverenje da će „zajedno dočekati trenutak kada će oni koji danas vode državu odgovarati za svoja zlodela“.

(N1, Autonomija)