Skip to main content

Premijer poručio Đokoviću: Bez vakcine ne može na AO

(Pod) razno 04. окт 2021.
< 1 min čitanja

U australijskoj državi Viktorija od pre nekoliko dana vakcinacija je obavezna. U ponedeljak je tamošnji premijer jasno rekao da Novak Đoković neće moći da učestvuje na Australijan openu ukoliko ne bude vakcinisan.

Viktorija je donela zakon po kome svi zaposleni, a to uključuje i profesionalne sportiste, sve koji na neki način rade na organizaciji i održavanju profesionalnih sportskih događaja i sve članove ekipa brodkastera tih događaja moraju da budu vakcinisani.

Rok za primanje prve doze je 15. oktobar, rok za primanje druge doze je 26. novembar.

Ako u prvom momentu nije bilo jasno kako će se to odraziti na održavanje Australijan opena i da li će taj zakon važiti za igrače i igračice koji bi došli na turnir, sada dileme više nema.

Premijer Den Endrjus veoma jasno je poručio najboljem teniseru sveta, osvajaču 20 gren slem titula i devetostrukom šampionu Australijan opena da bez vakcine neće moći da dođe u Melburn.

Nije važno kolika ste zvezda. Bez vakcine nema učešća na turniru.

„Te titule te neće zaštititi. Jedina titula koja će te zaštititi je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu“, poručio je premijer Endrjus.

(Maja Todić, N1 / Foto: Pixabay)