Skip to main content

Predstavnici Vojvodine na Skupštini evropskih regija

Autonomija 25. авг 2008.
< 1 min čitanja

Nema autonomije, nema ni novacaČelnici Kancelarije za evropske poslove (KEP) iz Vojvodine borave u Salcburgu gde kao punopravni članovi učestvuju u radu Generalne skupštine Instituta evropskih regija saopšteno je danas iz pokrajinskog Sekretarijata za informacije.
„Od 2006.godine smo članovi ove značajne institucije koja okuplja regije i gradove širom Evrope i tokom ove dve godine, predstavili smo Vojvodinu kao stabilnog, sigurnog i predvidivog partnera“, navodi se u saopštenju izjava direktora KEP-a Predraga Novikova.
On je naveo da Generalna Skupština Instituta evropskih regija okuplja i značajan broj velikih kompanija iz oblasti industrije, energetskog sektora, bankarstva i osiguranja.
„Ove godine će se po našem pozivu prvi put u okviru ovog Evropskog partnerstva naći neki gradovi kao što su Novi Sad i Niš i time još jednom dokazujemo da Vojvodina otvara evropska vrata za celu zemlju“, kazao je Novikov.
U saopštenju se navodi da će predstavnici Sekretarijata za nauku i tehnologiju tokom rada te skupštine predstaviti vojvođanske incijative i dostignuća iz oblasti podrške tehnološkom razvoju.

(Beta)