Skip to main content

Predstavljen predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu

Vojvodina 23. feb 2023.
< 1 min čitanja

"Poginulo je najmanje 300.000 ljudi, od čega više od 10.000 civila, a izbegelo i raseljeno oko osam miliona, odnosno petina stanovništva"

Predsednik poslaničke grupe “Vojvođanski front-LSV, VP” u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović predstavio je danas Predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Ruske Federacije na Ukrajinu koju je napisala ova poslanička grupa.

Šućurović je najavio da će tekst biti poslat svim poslaničkim grupama u vojvođanskoj skupštini i da očekuje njihovu podršku.

U tom dokumentu se podseća da je prošlo tačno godinu dana od kada je Ruska Federacija “započela varvarsku agresiju” na državu Ukrajinu, u kojoj je poginulo najmanje 300.000 ljudi, od čega više od 10.000 civila, te da je izbegelo i raseljeno osam miliona građana.

“Rusku agresiju na Ukrajinu osudio je čitav svet. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2. marta 2022. godine rezolucijom osudila agresiju i pozvala Rusiju da je momentalno prekine i povuče sve svoje snage sa teritorije Ukrajine”, dodaje Šućurović.

Podseća i da je Srbija glasanjem podržala ovu rezoluciju.

“Na osnovu toga, pozivamo poslanike Skupštine AP Vojvodine da se pridruže ovoj osudi, te glasanjem za predloženu deklaraciju doprinesu što bržem prekidu agresije i povlačenju ruske vojske na međunarodno priznate granice iz 1991. godine”, istakao je Šućurović.

(Autonomija)