Skip to main content

Predsedniku opštine Senta izglasano poverenje uprkos preporuci Agencije za sprečavanje korupcije

Vojvodina 27. апр 2021.
< 1 min čitanja

Odbornici Skupštine opštine Senta izglasali su danas poverenje gradonačelniku Rudolfu Ceglediju, nakon što je, zbog dopisa koji je u petak poslala Agencija za sprečavanje korupcije, Cegledi bio primoran da pokrene glasanje za poverenje protiv samog sebe, jer je u dva navrata prekršio zakon, preneo je portal Sabad Mađar so.

U pitanju je slučaj iz 2016. godine, kada je Fondacija „Cor Jesu“ podnela opštini prijavu na dva konkursa, koje je Cegledi potpisao, iako je u to vreme bio i član Upravnog odbora Fondacije. Agencija je utvrdila sukob interesa nekon višegodišnje istrage.

Cegledi je rekao da su oba programa protekla bez ikakvih problema, da od Fondacije „niko ni dinar nije uzeo“ i da se „nije dogodilo ništa osim sukoba interesa“.

Cegledi je predsednik opštine Senta od 2012. godine, a kao predstavnik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) prošle godine je po treći put izabran za prvog čoveka opštine.

U Skupštini opštine Senta SVM ima 13 odbornika, Srpska napredna stranka (SNS) 10, a Zajedno za bolju Sentu i Građanski pokret za Sentu po tri predstavnika. Opštinsku vlast u Senti čine SVM i SNS.

(Autonomija)