Skip to main content

Predsednik opštine Senta pokreće glasanje o poverenju protiv samog sebe

Vojvodina 26. апр 2021.
< 1 min čitanja

Deseta sednica Skupštine opštine Senta danas nije održana jer je Agencija za borbu protiv korupcije inicirala glasanje za poverenje predsedniku opštine Rudolfu Ceglediju, piše dana portal Sabad Mađar So.

Zbog toga je sednica lokalnog parlamenta odložena za utorak u 9.00 sati, što je potvrdio i predsednik opštine na konferenciji za novinare.

U pitanju slučaj iz 2016. godine, kada je Fondacija „Cor Jesu“ podnela opštini prijavu na dva konkursa, koje je Cegledi potpisao, iako je u to vreme bio i član Upravnog odbora Fondacije. Agencija je utvrdila sukob interesa nekon višegodišnje istrage.

Cegledi je rekao da je, shodno odluci Agencije za borbu protiv koruopcije, njegova dužnost da sutra predloži glasanje o sopstvenom razrešenju sa funkcije gradonačelnika.

Rekao je i da se neće protiviti odluci da bude smenjen jer „niko ne može biti gradonačelnik ako se pojavi bilo kakva sumnja“.

Kazao je i da su oba programa protekla bez ikakvih problema, da od Fondacije niko ni dinar nije uzeo i da nije dogodilo ništa osim sukoba interesa.

Cegledi je predsednik opštine Senta od 2012. godine, a kao predstavnik Saveza vojvođanskih Mađara prošle godine je po treći put izabran za prvog čoveka opštine.

U Skupštini opštine Senta SVM ima 13 odbornika, Srpska napredna stranka 10, a Zajedno za bolju Sentu i Građanski pokret za Sentu po tri predstavnika. Opštinsku vlast u Senti čine SVM i SNS.

(Autonomija)