Skip to main content

Potpis za REKOM

Izdvajamo 29. апр 2011.
< 1 min čitanja

U svim krajevima bivše SFRJ 26. aprila 2011. počelo je prikupljanje milion potpisa podrške osnivanju nezavisne međudržavne regionalne komisije, REKOM. One će biti zadužena da utvrdi činjenice o svim žrtvama ratova 1991.-2001. godine na tom području, kao i o svim teškim kršenjima ljudskih prava tokom, nakon ili u vezi s tim ratovima.
Predlog Statuta REKOM-a je, nakon široke javne rasprave, usvojila 4. Skupština Koalicije za REKOM 26. marta 2011. godine.
Potpisivanje organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava uz pomoć desetak nevladinih organizacija mladih ljudi u svim sredinama regije. To izvršava više od 2000 volontera koje su te organizacije angažovale i obučile.
Potpisi podrške biće prikupljani do 6. maja, kada će, zajedno sa Predlogom Statuta REKOM-a, biti predani predsednicima, vladama i parlamentima svih država u regiji.
Svoj potpis možete dati na jednom od brojnih štandova u svom delovima bivše države (u Novom Sadu u Zmaj Jovinoj 3, svakog dana, osim 1. maja, u periodu od 11 do 19 časova), ali i putem interneta na adresi

http://support.zarekom.org/intro.php

(Autonomija)