Skip to main content

Poslanik Jobika otvoriće prijemnu kancelariju u Subotici

Autonomija 14. jun 2014.
< 1 min čitanja

Poslanik desničarske stranke Jobik u parlamentu Mađarske Ištvan Savai otvoriće prijemnu kancelariju u Subotici, najavili su u petak u Subotici Ištvan Savai i organizator grupe Jobika za Južne krajeve Ervin Kiš, prenosi portal na mađarskom jeziku „Vojvodina danas” („Vajdaság ma”).

Prema obrazloženju ove namere, nakon što je grupa Jobika za Južne krajeve morala da zatvori svoju kancelariju u Subotici „pod skandaloznim uslovima“, odlučeno je da će umesto partijske kancelarije otvoriti poslaničku kancelariju početkom ove jeseni u Subotici.

Nakon parlamentarnih izbora 2014. godine u Mađarskoj stvoreni su uslovi da poslanici uz podršku parlamenta otvore kancelarije u cilju kontakta sa građanima, i ova mogućnost, prema tumačenju Jobika, odnosi se i na kontakt sa Mađarima u susednim zemljama.

„Počev od osnivanja, Jobik promišlja svoju politiku gledajući celinu nacija i smatra osnovnim značajem da pored predstavljanja građana okrnjene zemlje predstavlja i Mađare van matice“, izjavio je poslanik Ištvan Savai.

Prema podacima Ervina Kiša, grupa Jobika u Vojvodini ima 30 članova.

(Autonomija)