Skip to main content

Poslanici opozicije položili zakletvu u holu Skupštine Srbije

Info 06. feb 2024.
< 1 min čitanja

"Vlast zna da je pokrala izbore i da je zato organizovala policiju i njen performans na galeriji parlamenta"

Poslanici najjače opozicione koalicije Srbija protiv nasilja umesto u sali, položili su zakletvu u holu Skupštine prilikom konstituisanja saziva izabranog 17. decembra, i poručili da nastavljaju borbu u parlamentu, te da su izvojevali prvu pobedu time kako je brzo proglašena pauza i kako je brzo završena konstitutivna sednica.

Marinika Tepić, poslanica SSP navela je da je u skupštini Srbije bilo jako policijsko obezbeđenje, koje se stavilo u službi Gašića, Vučića i da onemoguavaju narodnim poslanicima da se kreću kroz Skupštinu.

„Sve je kao da smo u vanrednom, gotovo ratnom stanju“, rekla je Tepićeva i dodala da se ništa ne zna, ni kada će biti nastavak sednice, ni ko će biti predsednik.

Miroslav Aleksić je dodao da će učiniti sve da se lopovi koji su pokrali izbore i uzurpirali mandate nažu u zatvoru. Zato su kako je rekao doveo policju u parlament.

„Što se nas tiče nastavljamo borbu ovde u parlamentu“, rekao je Aleksić, a Radomir Lazović je dodao da je to što je sednica već završena prva pobeda opozicije.

Dodao je da se u Srbiji desila najbrutalnija krađa izbora i da zato opozicija zahteva da se izbori ponište. Dodao je i da vlast zna da je pokrala izbore i da je zato organizovala policiju i njen performans na galeriji parlamenta (transparent o nekadašnjoj vlasti DOS-a).

Van sale, u skupštinskom holu, zakletvu su položili i poslanici opozicione koalicije Novi DSS-POKS.

(Danas, Foto: N1)