Skip to main content

Poslanici makedonske Levice odali počast Titu u Kući cveća povodom 29. novembra

Jugoslavija 29. nov 2022.
< 1 min čitanja

"Dimitar Apasijev je s Borislavom Krmovim posetio „večno počivalište najvećeg državnika ovih prostora – Josipa Broza Tita, pod čijim vođstvom su makedonski partizani pobedili fašističke snage i domaće izdajnike u ratu i Revoluciji“

Poslanici parlametarne partije Levica iz Severne Makedonije Dimitar Apasiev i Borislav Krmov su položili cveće na grob doživotnog predsednika SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita u Kući cveća u Beogradu povodom nekadašnjeg državnog praznika, Dana Republike.

Lider i poslanik Levice u Sobranju Severne Makedonije, Dimitar Apasijev, napisao je na Fejsbuku da je s drugim poslanikom te partije, Borislavom Krmovim, posetio „večno počivalište najvećeg državnika ovih prostora – Josipa Broza Tita, pod čijim vođstvom su makedonski partizani pobedili fašističke snage i domaće izdajnike u ratu i Revoluciji“.

„Makedonci i antifašistička IDEJA su pobedili! Pobedili su zajedno sa svim bratskim jugoslovenskim narodima, da bi partizani 29. novembra 1943. godine na Drugom zasedanju AVNOJ-a proglasili naprednu jugoslovensku radničku državu, u kojoj je makedonski narod prvi put nacionalno oslobođen i klasno ravnopravan sa ostalim jugoslovenskim bratskim narodima, zabeležio svoje istorijsko mesto i civilizacijsko pravo da gradi sopstvenu državu, bez obzira na tuđe interese“, istakao je Apasijev.

On je ukazao da je „otadžbina naših predaka i naših potomaka – MAKEDONIJA, u kojoj makedonski narod stvara svoju sudbinu, ponovo gurnuta u vrtlog mračnih sila, koje vode u rasparčavanje i povratak u davnu prošlost, pre osvojene slobode“.

„Domaći izdajnici iz vrhovističke SDS i balističke DUI, koji imaju jedan cilj – da nas porobe i nikada ne budemo slobodni. Oni koji su rasprodali sve što smo imali, nemilosrdno napadaju Levicu jer, poučeni istorijom, znaju da narodna ideja o slobodi neizbežno uvek pobeđuje. U duhu makedonskog velikana i socijaliste Koste Soleva Racina – Ipak ćemo pobediti MI!“, napisao je Apasijev.

(N1, foto: twitter Levica)