Skip to main content

Ponovo oskrnavljene prostorije Inicijative mladih fašističkim grafitima podrške Mladiću

Info 16. nov 2021.
< 1 min čitanja

Prostorije Inicijative mladih za ljudska prava u centru Beograda ponovo su danas oskrnavljene grafitima podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću i međunarodnima nacističkim simbolima, a aktivisti Inicijative mladih su odlučili da te grafite ostave na prostorijama i dopisali imena najviših državnih funkcionera, za koje su rekli da stoje iza tih napada.

“Njihove vrednosti i stavove sada neka gledaju i prolaznici u centru Beograda. Natpise na našim prostorijama koje su svojim istupima naručili Vučić, Vulin i Brnabić ostavićemo uz našu intervenciju, kako bi svi znali da su upravo oni iza ovog čina”, poručila je Inicijativa mladih.

Dodali su da nedelju dana traje talas napada na sve neistomišljenike i one koji se usude da progovore protiv ratnih zločinaca i ratnih huškača i njihove pešadije na beogradskim ulicama.

“Iz vlade, skupštinskih klupa, sa naslovnih strana tabloida stvara se atmosfera koja vodi nekažnjenim napadima na neistomišljenike na ulicama. Svojim izjavama ili svojim ćutanjem u poslednjih nedelju – sve su nam rekli i Vučić i Brnabić i Vulin, sve smo razumeli”, navela je Inicijativa mladih.

Dodali su da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić direktno priznao da su sa jedne strane kordona u Njegoševoj ulici pored murala kojim se slavi Mladić bili huligani, nasilnici, osuđenici za najteža krivična dela.

“Upravo ti isti danima drže pod opsadom jedan deo Beograda, kontrolišući ko sme da prođe ulicom, zastrašujući stanare i prolaznike”, navela je Inicijativa mladih.

Dodali su da ministar policije Aleksandar Vulin prednjači u glorifikaciji ratnih zločinaca i ubica.

“On je svoju stranu kordona izabrao i stoji rame uz rame sa onima koji pod fantomkama prete nasiljem neistomišljenicima”, ocenila je Inicijativa mladih i dodala da sprega između države i huligana dugo vremena nije bila očigledna kao u prethodnim danima.

(Autonomija)