Skip to main content

Ponoš: SNS i SPS su u biznisu uzajamnog džeparenja i otimanja javnih preduzeća

Info 08. феб 2023.
< 1 min čitanja

Predsednik pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je da se u odnosu Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije nije desilo ništa spektakularno, jer su oni u „biznisu uzajamnog džeparenja i preotimanja javnih preduzeća“.

„Nije to koalicija napravljena zbog državnih interesa, a džeparenje će se nastaviti, samo što će sad još veći deo plena uzumati SNS“, rekao je Ponoš za televiziju Nova S.

Govoreći o mogućnosti prevremenih izbora, Ponoš je rekao da ne veruje da će to biti slučaj pre nego što „neko u njegovo ime potpiše neki papir“ za Kosovo.

Ponoš je naglasio da priče o vanrednim izborima Vučić plasira kako bi dramatizovao situaciju, jer želi da homogenizuje svoju organizaciju i dovede je u red, pošto su se mnogi uspavali i planduju, kao i koalicioni partneri.

Prema njegovom mišljenju, premijer Kosova Aljbin Kurti je verovatno razočarao Vučića, računao je na njegovu tvrdoglavost, a Kurti je pristao da ipak prihvati predloženi papir za Kosovo.

Taj dokument, smatra Ponoš, nije dobar za Srbiju, zbog posledica za interese Srbije na Kosovu, a s druge strane, ostaviće Vučića na vlasti, jer kad se francusko-nemački predlog sporazuma potpiše i počne njegova primena, niko ga neće pritiskati zbog stanja demokratije i vladavine prava.

„Ne radi se o ultimatumu, radi se o političkom pritisku i stvari nisu uzmi ili ostavi. Ne treba ni uzeti, ni ostaviti, treba razgovarati i pregovarati. Ne može se graditi regionalna stabilnost na račun destabilizacije Srbije“, dodao je Ponoš.

Upitan o grafitima koji su se noćas pojavili u centru Beograda, a kojima se poziva na protestni skup za Kosovo 15. februara, Ponoš je upozorio da ne treba isključiti mogućnost da Vučić demonstrira sam protiv sebe, „da pali kontrapožar kako bi se odbranio od pravog požara“.

(FoNet, Foto: Beta)