Skip to main content

Poljoprivrednici iz Stiga krenuli automobilima za Novi Sad da podrže kolege iz Vojvodine

Info 09. avg 2022.
< 1 min čitanja

Poljoprivrednici Stiga iz Požarevca dogovorili su sastanak sa premijerkom Anom Brnabić za četvrtak pa su i ratari okupljeni u Novom Sadu odustali od blokade grada, ali su ostali ispred pokrajinske vlade sa upaljenim rotacijama na traktorima i odlučili da tu provedu noć.

Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Dragoslav Adamović je za televiziju N1 izjavio da su rešili da ostanu do kraja, dok svi njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

“Dodali smo još jedan zahtev, a to je da se obrišu sve kazne koje je tokom današnjih protesta policija upisala poljoprivrednicima. Sutra će nas biti mnogo više pa ćemo morati nešto radikalizovati, postoji mogućnost da budu blokade, hteli smo po svaku cenu to da izbegnemo, ali ministarstvo je gluvo, te možete sutra da očekujete i blokade”, kazao je Adamović.

Potpredsednik Udruženja poljoprivrednika “Stig” iz Požarevca Milan Marković je ranije izjavio da je večeras šef kabineta ministra poljoprivrede Marko Šaranovac potvrdio da je skinuta zabrana izvoza ulja i da se očekuje porast cena ulja, nakon čega je most na Moravi kod Požarevca odblokiran.

Poljoprivrednici iz Stiga koji su danas blokirali most preko Velike Morave krenuli su automobilima za Novi Sad da tokom noći podrže kolege iz Vojvodine.

(Beta, Foto: Autonomija)