Skip to main content

Poljoprivrednci ponovo blokirali bulevar u Novom Sadu

Vojvodina 12. avg 2022.
< 1 min čitanja

Poljoprivrednici koji četvrti dan protestuju ispred zgrade Pokrajinske vlade danas oko 10 sati ponovo su traktorima blokirali Bulevar Mihajla Pupina u centru Novog Sada.

Oni su kasno noćas prekinuli sa blokadama čekajući da im se neko iz Vlade Srbije obrati, ali su nastavili sa blokadama, jer im se niko nije obratio.

Poljoprivrednik Radoslav Adamović rekao je novinarima da će sada uslediti “radikalizacija” protesta, ali nije precizirao kako će to izgledati.

Oni su juče blokirali Bulevar Mihajla Pupina i Varadinski most, nakon neuspelih pregovra sa predsednicom tehničke Vlade Srbije Anom Brnabić.

Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo, a traže i da se proglasi stanje elementarne nepogoda zbog velike suše.

Za sada se vode pregovori o daljim potezima.

Podsetimo, zemljoradnici su juče imali razgovore predsednicom tehničke Vlade Srbije sa Anom Brnabić, ali su otišli nezadovoljni ponudom koju su dobili.

(Autonomija)