Skip to main content

Polić: Vlast ima strah od nezavisnih medija, pravi mete od novinara

Vesti 18. jan 2022.
< 1 min čitanja

Novinarka Jovana Polić izjavila je za N1 da trenutna vlast ima strah od nezavisnih medija u našoj zemlji, kao i da koristi državni novac kako bi ih diskreditovala i pravila propagandne filmove protiv njih.

Govoreći o članku Njujork tajmsa u kome je navedeno da je naša zemlja među onima koje koriste vrlo efikasna sredstva za manipulaciju javnog mnjenja, Polić je ocenila da smo kao građani ove zemlje „deo jednog eksperimenta“, ali je i dodala da smo „deo metode vladanja“.

„Aleksandar Vučić prvo što je uradio kada je došao na vlast je zauzdao medije na različite načine. Od kupovine nekih, do formalne kontrole nekih koje nije SNS kupila. I ovo malo ostalih medija što postoji su zapravo meta. Ne znam da li je preterano kada kažem da li ćemo da čekamo da se na nekog još puca u ovoj zemlji, a prave mete od novinara, ili je to diskreditacija, pa je to način da se zauzda i ono malo novinara i medij. Nažalost, imamo nedovoljan domet u odnosu na ono što oni imaju kao mašineriju“, kaže Polić.

Smatra da vlast ima strah od nezavisnih medija zato što su to novinari koji imaju kredibilitet i zato što su profesionalci.

Konstatuje da se od novca iz budžeta prave propagandni filmovi vlasti koji se emituju na Pinku, kao i da se za državni novac koji se uplaćuje kao pomoć zdravstvenim radnicima navodi da je to “pomoć od Vučića”.

(N1)