Skip to main content

Pokret IMA NAS: Venecijanska komisija potvrdila ispravnost protesta

Jugoslavija 09. dec 2022.
< 1 min čitanja

Današnja preporuka i mišljenje Venecijanske komisije dali su potvrdu da se naš pokret nalazi na istom polu kojem pripadaju naši evropski partneri, poručili su iz Pokreta “Ima nas”.

Ovim je, prema njihovim riječima, “naša odbrana ustavnog poretka, građanske, moderne i evropske Crne Gore”, dobila svojevrsan legitimitet i sa međunarodne adrese.

“Naravno da nama, slobodomislećim građanima sve to i nije potrebno da bismo bili svjesni činimo li pravu stvar ili ne, jer mi hrabro i odvažno prisustvujemo veličanstvenim i prkosim skupovima u želji da zaštitimo državu od rušenja njenog ustavnog uređenja od zle namjere podanika tuđih interesa”, navode organizatori protesta.

Upravo okupljanja i protest Pokreta “IMA NAS“, kako ocjenjuju, “pokazali su svu snagu građanske Crne Gore”.

“Ali i odlučan stav ogromnog broja građanki i građana koji su se usprotivili udaru na temelje tekovina naše države i mukotrpne izgradnje i stvaranja ponosnog građanskog habitusa odakle i crpimo snagu za ideju savremenog i modernog društva za naša pokoljenja”, dodaje se u saopštenju organizatora protesta.

Poručuju aktuelnoj vlasti da se “mane ćorava posla”.

“Stoga i pozivamo vlastodržce koji, zloupotrebljavaju vlast, skupštinske tastere i koriste ostale mahanizme u cilju razgradnje naše države – manite se ćorava posla, dobili ste stav i od Venecijanske komisije, stoga znate što vam je činiti. Kao što i mi znamo što je nama – u ponedjeljak”, zaključuju iz Pokreta “IMA NAS”.

(Gradski portal, Foto: Portal Analitika)