Skip to main content

Pokrajinsko izvršno veće utvrdilo listu nerazvijenih opština u Vojvodini

Info 04. апр 2008.
< 1 min čitanja

Izvršno veće VojvodineIzvršno veće AP Vojvodine je donelo Odluku o utvrđivanju nerazvijenih i nedovoljno razvijenih opština u Vojvodini u 2009. godini. Da bi se obezbedili uslovi za što ravnomerniji razvoj područja Pokrajine, prilikom dodele pojedinih budžetskih sredstava prioritet treba da imaju, između ostalog, nerazvijene i nedovoljno razvijene opštine.
Prema kriterijumu ekonomske razvijenosti, nerazvijene opštine u Vojvodini u 2009. godini su : Bela Crkva, Mali Iđoš, Odžaci, Plandište, Titel i Čoka, dok u nedovoljno razvijene opštine spadaju: Ada, Alibunar, Bač, Bačka Topola, Bački Petrovac, Žabalj, Žitište, Inđija, Irig, Kovačica, Kovin, Nova Crnja, Novi Bečej, Novi Kneževac, Opovo, Sečanj, Sremski Karlovci i Šid.
Prema demografskom kriterijumu, utvrđeno je da su nerazvijene opštine: Alibunar, Bač, Žitište, Nova Crnja, Novi Bečej, Novi Kneževac, Plandište, Sečanj i Čoka, a nedovoljno razvijene: Apatin, Bačka Topola, Bela Crkva, Irig, Kanjiža, Mali Iđoš, Opovo, Odžaci, Pećinci, Senta i Srbobran.
Prema trećem kriterijumu koji se odnosi na zaposlenost, u nerazvijene opštine spadaju: Irig, Kovačica, Nova Crnja, Opovo, Sremski Karlovci, Titel i Čoka, a nedovoljno razvijene opštine u Pokrajini u 2009. godini su: Alibunar, Apatin, Bela Crkva, Žabalj, Žitište, Mali Iđoš, Odžaci i Srbobran.

Danas