Skip to main content

Pokrajinski odbor SSP-a: Grafiti u Subotici su plod vođenja pogrešne kulturološke politike

Vojvodina 05. sep 2023.
< 1 min čitanja

"Verujemo da građani neće nasesti na provokacije koje imaju za cilj da izazovu mržnju među komšijama i prijateljima"

Inicijativni pokrajinski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) osudio je vandalski čin uništavanja natpisa imena grada na mađarskom jeziku u Subotici, kao i „sramne grafite“ usmerene protiv predsednika Skupštine grada Balinta Pastora, gde se o njemu piše uvredljivim tonom.

„S druge strane, nažalost, ovi grafiti su plod vođenja pogrešne kulturološke politike SNS-a sa svojim koalicionim partnerima u jednom višenacionalnom gradu kao što je Subotica“, ocenili su iz SSP-a.

Oni su pozvali nadležne da u što skorijem roku reše taj slučaj i kazne počinioce i dodali da ti vandalski činovi govore o opštem stanju u društvu u kome su sve norme i pravila dovedene do besmisla.

„Subotica je oduvek bila grad za primer suživota i tolerancije. Verujemo da građani neće nasesti na provokacije koje imaju za cilj da izazovu mržnju među komšijama i prijateljima“, navodi se.

Ovakve konfliktne situacije, smatraju, obično nastaju u siromašnim društvima da bi skrenule pažnju sa problema koji pogađaju sve građane, bez obzira na nacionalnost.

„Liste čekanja u bolnici se mere u mesecima, a često i u godinama. Prosečna plata Subotičana je daleko manja od republičkog proseka. Krijmčarske bande migranata haraju po pograničnom pojasu, dok institucije ne funkcionišu“, ocenili su u SSP-u.

(Autonomija)