Skip to main content

Pokrajinska vlada: Vučić obmanjuje javnost

Aktuelno 21. maj 2015.
< 1 min čitanja

Pokrajinska vlada demantovala je danas navode predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da pred pokrajinske izbore deli “ogromne pare” medijima kako bi vodili kampanju protiv republičke vlade.
Vučić je optužio Pokrajinsku vladu da deli 700 miliona dinara onim pokrajinskim medijima od kojih očekuje najveću podršku za “očuvanje kriminalne i katastrofalne šesnaestogodišnje vlasti”.
Pokrajinska vlada je u saopštenju za javnost navela da preko svojih organa izdvaja sredstva za medije za informisanje o radu Pokrajinske vlade i pokrajinskih organa i dodala da je to njena zakonska obaveza.
U saopštenju se navodi da će Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje u ovoj godini izvojiti oko 440 miliona dinara, od čega će oko 295 miliona otići za subvenciju medijima kojima su osnivači saveti nacionalnih manjina, što je zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.
Pored toga, izdvojiće se 72 miliona dinara za potrebe Radio-televizije Vojvodine, kako bi prevasišao teškoće izazvane ukidanjem radio-televizijske pretplate, piše u saopštenju.
Dodaje se da se ostala sredstva izdvajaju za projektno finansiranje medija, koji informišu u AP Vojvodini na nacionalnom, pokrajinskom, regionalnom i lokalnom nivou, što je zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima.
“Nakon svega navedenog, želeli bismo da znamo koju od navedenih kategorija medija premijer smatra za onu koja daje najveću podršku ‘za očuvanje kriminalne i katastrofalne šesnaestogodišnje pokrajinske vlasti’”, navodi se u saopštenju za javnost.
(Autonomija)