Skip to main content

Počinju besplatne onlajn pripreme za prijemne ispite na PMF-u

Info 19. jan 2021.
< 1 min čitanja

Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) najavio je danas da će i ove godine organizovati besplatne onlajn pripreme za prijemne ispite iz matematike i informatike.

Od danas su za sve zainteresovane otvorene prijave, a srednjoškolci treba samo da kreiraju svoj nalog na portalu https://edumoodle.pmf.uns.ac.rs kako bi uzeli učešće za ovaj vid pripremama koje se održavaju treću godinu zaredom putem interneta.

Onlajn pripreme su uvedene kako bi se omogućilo svim srednjoškolcima iz Srbije i iz regiona, da se spreme za prijemni, a da ne moraju fizički da budu u Novom Sadu. Sada, tokom pandemije, one predstavljaju i jedini potpuno zdravstveno bezbedni način za držanje časova koji će pokriti sve oblasti koje su potrebne maturantima da bi uspešno položili prijemni ispit iz matematike i informatike, navodi se u saopštenju PMF-a.

Prvi čas će biti održan 2. februara od 20 sati, a pripreme će biti podeljene u više faza. Svi časovi će biti snimljeni i svi registrovani srednjoškolci moći će, u svakom trenutku, da ih odloženo pogledaju.

(Autonomija)