Skip to main content

Počeo Kup tolerancije za učenike iz Vojvodine

Autonomija 04. окт 2008.
< 1 min čitanja

Novi ciklus Kupa tolerancije, u okviru kojeg se učenici iz Vojvodine takmiče u više sportskih disciplina, počeo je danas u Sremskoj Mitrovici. Kup su otvorili potpredsednica Izvršnog veća Vojvodine Ana Tomanova Makanova i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović. „Svi smo jednaki ali i različiti. U toj različitosti je čar druženja i života…Takmičićete se u raznim sportskim disciplinama, a najvažnije je da ćete se družiti. Želim vam da živimo u slozi, prijateljstvu, toleranciji i miru“, rekla je Ana Tomanova Makanova.
Sremska Mitrovica, pored Bačke Topole, Zrenjanina, Novog Sada, Sombora i Pančeva, domaćin je kvalifikacionih takmičenja ovogodišnjeg Kupa tolerancije. Više od 500 učesnika iz Šida, Iriga, Rume, Inđije, Stare Pazove, Pećinaca i grada domaćina takmičiće se u stonom tenisu, malom fudbalu, odbojci i košarci tokom dva dana u Sremskoj Mitrovici.
Kup tolerancije 2008 održavaće se svakog narednog vikenda, po sledećem rasporedu: 11. i 12. oktobar – Bačka Topola, 18. i 19. oktobar – Zrenjanin, 25. i 26. oktobar – Novi Sad, 1. i 2. novembar – Sombor, 8. i 9. novembar – Pančevo, a finalna takmičenja će biti 22. i 23. novembra u Subotici.

(Beta)