Skip to main content

Počela kampanja UNMASC! posvećena rodnoj ravnopravnosti kroz umetnost

Vojvodina 05. јул 2024.
< 1 min čitanja

"Promoting Gender Justice through theatre"

Asocijacija Kulturanova sa partnerima evropskog projekta UNMASC! započela je kampanju koja za cilj ima podsticanje razgovora kroz različita pitanja o ličnim osećanjima vezanim za ljubav, pol, rodne odrednice, rodne stereotipe, ravnopravnosti, saopštila je danas Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada.

“Pozivamo sve one koje zanimaju teme rodne ravnopravnosti, inkluzije, pravde, one koji promišljaju o dostojanstvu i jednakosti bez obzira na to da li je u pitanju žena, muškarac, strejt, gej, bi ili trans osoba. Važno nam je vaše mišljenje i iskustvo”, naveli su u saopštenju za javnost.

Kako se objašnjava, projekat “UNMASC! – Promocija rodne ravnopravnosti kroz socijalno angažovano pozorište” je dvogodišnji međunarodni umetnički istraživački i pozorišni projekat na Kosovu, Srbiji i Austriji koji ima za cilj da promoviše rodnu ravnopravnost čineći strukturno nasilje vidljivim i stvarajući kontranarative mizoginim i patrijarhalnim vrednostima i normama.

Pored Kulturanove, partnerski konzorcijum projekta čine Kulturhaus Brotfabrik iz Beča i Artpolis iz Prištine. Projekat je kofinansiran kroz program Kreativna Evropa.

Prijavite se na ragovor o rodnoj pravdi popunjavanjem kratkog formulara na ovom linku.

(Autonomija, naslovna foto: Pixabay)