Skip to main content

Pekinška patka nastupom kod Norka iznenadila Novosađane – 44 godine od koncerta u izlogu

Kultura 06. okt 2023.
< 1 min čitanja

Misija nove postave benda je da prenese energiju novim generacijama, podseti savremenike "kako je to nekada bilo" i istovremeno afirmiše pank i rok muziku

Četrdeset i četiri godine nakon čuvenog koncerta Pekinške patke u izlogu robne kuće Nork, bend je iznenadio Novosađane novom svirkom.

Nastup koji se dogodio pre 44 godine odveo je Pekinšku patku do subotičkog festivala Omladina, koji je bio prekretnica za njihovu karijeru i predstavljanje publici.

Ove godine festival obeležava godina od osnivanja, a Pekinška patka svoj doprinos je želela da da upravo svirkom kod Norka.

„Gomila ljudi koji su tuda prolazili su šokirano gledali, zaustavljali su se, bežali sa cegerima. Ovo je jedna mala replika tog koncerta“, poručio je Sreten Kovačević.

Misija nove postave benda je da prenese energiju novim generacijama, podseti savremenike „kako je to nekada bilo“ i istovremeno afirmiše pank i rok muziku.

Članovima iz originalne postave, Sretenu Kovačeviću Sreletu i Laslu Pihleru Cili, pridružili su se Igor Mihaljević na bas gitari, Sava Obradović na gitari i Stefan Stanojević kao frontmen.

(021.rs)