Skip to main content

Pastor: Tresla se gora, rodio se miš

Aktuelno 18. jun 2014.
2 min čitanja

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da ne očekuje da se na sutrašnjem zasedanju pokrajinskog parlamenta desi bilo kakvo iznenađenje u smislu promene pokrajinske vlasti i ocenio da se u priči oko navodne promene vlasti u Vojvodini zapravo “tresla gora, a rodio se miš”.

“Što se tiče nekih iznenađujućih momenata, ja ih ne očekujem i mislim da se sutra ništa bombastično neće desiti. Stvari uglavnom idu u pravcu da se na kraju može konstatovati da se tresla gora a rodio se miš”, rekao je Pastor za agenciju Beta.

On je ocenio da od velike najavljene pompezne rekonstrukcije pokrajinske vlade na kraju ništa neće biti, sem što će se “trgovati sa jednim ili sa dva sekretarijata na nivou pokrajinske vlade, kao što se i dalo očekivati”.

Prema njegovim rečima, ni na sednici Skupštine Vojvodine koja je najavljena za početak jula meseca neće biti iznenađenja, već će tada na dnevni red doći pomenuta” trgovina” oko nekoliko pokrajinskih sekretarijata. “Međutim, s tim se neće ništa bitno promeniti u pokrajinskoj vlasti, to su pretnje praznim pištoljem”, ocenio je Ištvan Pastor.

Na pitanje da li je Savez vojvođanskih Mađara, partija čiji je on predsednik, formirala tim za pregovore sa koalicionim partnerima, kao što su to učinili Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine, Pastor je odgovorio odrečno. “Kao što bi Čerčil rekao: ako hoćeš da se nešto ne reši, onda formiraj komisiju”, naveo je Pastor.

Na dnevnom redu sednice Skupštine Vojvodine sutra je rebalans pokrajinskog budžeta, kao i izveštaji o radu Pokrajinskog ombudsmana, Garancijskog fonda, Zavoda za urbanizam, Turističke organizacije, Pedagoškog zavoda, Fonda za pružanje pomoći izbeglicama, Fonda za podršku investicija, Pokrajinskog zavoda za sport, Fonda „Evropski poslovi“.

Ištvan pastor je još rekao da na sutrašnjoj sednici očekuje dugačku skupštinsku raspravu, pre svega zbog toga što ima dovoljno složenih tema i različitih izveštaja koji zaslužuju takvu raspravu, kao i zbog opšte politickce klime koja je dosta opterećena “kvazipolitičkim previranjima” na nivou pokrajinske vlade.

“To će sigurno uticati na ratobornost govornika i na ton njihovog govora. Nadam se da ćemo uspeti okončati sve teme”, rekao je Pastor.

(Autonomija/Beta)