Skip to main content

Paori iz Sombora pisali Vučiću zbog uzurpacije državnog zemljišta

Aktuelno 28. feb 2016.
< 1 min čitanja

Grupa poljoprivrednika iz Sombora, koji već nekolio dana iz protesta spavaju na njivama, uputila je danas otvoreno pismo predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u kojem od njega traži da im pomogne protiv uzurpacije državnog zemljišta.
Nekoliko desetina poljoprivrednika iz Gakova i Rastina kod Sombora spavaju na njivama, kako bi sprečili da se oru njive u državnom vlasništvu, jer po njihovim rečima nisu izdate legalno u zakup.
Oni zahtevaju da lokalna samouprava raspiše licitaciju za poljoprivrednu zemlju i navode da je u somborskim atarima uzurpirano 5.300 hektara zemlje.
“Tražimo bilo kakvo rešenje za ovu godinu, u vidu produženja starih ugovora, vansudskih poravnanja ili bilo kog drugog mogućeg rešenja, kako zemlja ne bi ostala neobrađena, naveli su paori u pismu Vučiću.
Dodali su da je legalno izdavanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta ne samo u interesu poljoprivrednika koji žive od to rada, već je i u interesu republičkog, pokrajinskog i gradskog budžeta.
“S obzirom na to da je naše dosadašnje obraćanje svim nadležnim institucijma za rešenje ovog problema ostalo bez uspeha, smatramo da ste jedino vi kao premijer u mogućnosti da utičete na rad nadležnog ministarstva, lokalne samouprave i preduzmete određene mere u cilju rešavanja našeg problema”, piše u saopštenju.
Oni su Vučića pozvali da dođe na lice mesta i da se sam uveri u tačnost njihovih navoda.
(Autonomija)