Skip to main content

Pajtić: Vojvođani će pokazati svoje evropsko opredeljenje

Autonomija 22. maj 2008.
2 min čitanja

bojan-pajtic.jpgFunkcioner Demokratske stranke i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić rekao je danas u Vrbasu da će Vojvođani u drugom krugu pokrajinskih izbora 25. maja jasno pokazati svoje evropsko opredeljenje i glasati za kandidate liste „Za evropsku Vojvodinu“.
On je ukazao da je u opštinu Vrbas iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja tokom ove godine uloženo više od 700 miliona dinara za vodovod, kanalizaciju i putnu mrežu, rekao je Pajtić.
„U Vrbasu smo danas sa direktorom Opšte bolnice Željkom Vidovićem definisali dinamiku radova na Opštoj bolnici u Vrbasu. Iz Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno je 60 miliona dinara za izgradnju objekata u krugu bolnice, očekujemo da na jesen počnu radovi, a da u naredne dve godine budu završeni ti objekti“, rekao je Pajtić.
On je dodao i da vrbaska bolnica ima poseban značaj jer se u njoj leče pacijenti iz nekoliko susednih opština.
„Fond za kapitalna ulaganja pokrajine Vojvodine je za finansiranje centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda na Velikom bačkom kanalu izdvojio 350 miliona dinara i očekujemo da će taj veliki ekološki problem i crna ekološka tačka na mapi Vojvodine uskoro biti rešen“, rekao je Pajtić.
On je naveo i da kad se saberu i investicije iz drugih sekretarijata, proizilazi da je Izvršno veće Vojvodine za opštinu Vrbas izdvojilo gotovo milijardu dinara za jednu godinu.
„Verovatno je to najveći investicioni ciklus, koji se za proteklih nekoliko decenija dogodio ovom gradu i to je više nego ceo budžet opštine Vrbas“, rekao je Pajtić.
On je kazao da je Vrbas nekada bio razvijeno industrijsko mesto i da zaslužuje da se dalje razvija i da se ljudi u njemu zapošljavaju.
„Da bi se to desilo i da bi i dalje postojalo Izvršno veće koje toliko finansira, potrebno je da na ovim izborima pobede naši kandidati, kandidati koalicije ‘Za evropsku Vojvodinu'“, poručio je Pajtić.
On istakao da je lista „Za evropsku Vojvodinu“ u prvom krugu pokrajinskih izbora pobedila u 38 od 45 opština i gradova u Vojvodini.
Pajtić je posetio Opštu bolnicu u Vrbasu, obišao Veliki bački kanal i potom razgovarao sa građanima u centru grada.

(Beta)