Skip to main content

Pajtić uručio pomoć izbeglima, prognanima i raseljenima

Autonomija 18. сеп 2008.
< 1 min čitanja

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić uručio je danas, u holu Izvršnog veća, ugovore o dodeli pomoći za 145 porodica izbeglih, prognanih i raseljenih lica, vredne više od 31 miliona dinara. Izvršno veće je posredstvom Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima dodelilo pomoć u vidu građevinskog materijala onim porodicama čiji su stambeni objekti u fazi započete izgradnje, kao i za poboljšanje uslova stanovanja.
Predsednik pokrajinske vlade je izjavio da je u poslednje dve godine rešeno 770 pitanja smeštaja izbeglih i raseljenih lica, i da je kupljeno više od sto seoskih kuća. „U naredne dve godine pokušaćemo da rešimo u potpunosti problem stanovanja izbeglih i raseljenih lica, kako bi svi oni koji su došli da žive na teritoriju Vojvodine mogli da žive pristojno i dostojanstveno“, kazao je Pajtić. Dodao je da će svako dete u Vojvodini imati jednake šanse za lepo detinjstvo i krov nad glavom, kao i da će svakom detetu biti omogućeno da živi u normalnim uslovima. „Izvršno veće će omogućiti pomoć i onima koji žele da počnu da se bave poljoprivredom, ali i onima koji žele da se vrate u svoja rodna mesta“, rekao je Pajtić. Pajtić je kazao da je ova pomoć dodeljena porodicama u deset opština u Vojvodini, i da će do kraja godine biti dodeljeno još 120 paketa pomoći u građevinskom materijalu.

Izbeglica iz Zenice koja je danas primila pomoć, Slavica Šatara, rekla je da je ova svesrdna pomoć Izvršnog veća Vojvodine puno pomogla licima koja su morala da odu iz svojih rodnih mesta i nisu ovde mogla najbolje da se snađu. „Počela sam da gradim kuću, ali nisam imala dovoljno finansijskih mogućnosti, tako da mi je ova pomoć dobro došla, jer moja porodica ne bi imala gde da živi“, kazala je Slavica Šatara.

(Beta)