Skip to main content

Pajtić sutra u Zagrebu na skupštini SNV-a

Autonomija 30. мај 2008.
< 1 min čitanja

bojan-pajtic.jpgPredsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić posetiće sutra Zagreb, gde će, kao izaslanik predsednika Srbije Borisa Tadića, prisustvovati Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća (SNV), najavio je danas pokrajinski sekretarijat za informacije.
Velikoj skupštini SNV-a prisustvovaće 1.700 delegata iz 127 veća iz svih delova Hrvatske, kao i predstavnici lokalne i regionalne vlasti, Srpske pravoslavne crkve, Zajedničkog vijeća općina, društva „Prosvjeta“, Srpskog demokartskog foruma i drugih organizacija koje okupljaju Srbe iz Hrvatske.
Velikoj skupštini će prisustvovati i predstavnici Srba iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Mađarske, kao i predstavnici Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Srbije, a očekuje se i prisustvo Srba sa Kosova.
„Održavanjem Velike skupštine želi se podržati tradicija okupljanja Srba iz svih krajeva zemlje i ohrabriti svi građani Hrvatske srpske nacionalnosti da istraju u očuvanju svog identiteta, boljem institucionalnom položaju i ostvarivanju svojih prava“, saopštili su ranije organizatori skupštine.

(Beta)