Skip to main content

Đorđević: Koštunica otvoreno prišao Šešelju

Autonomija 30. мај 2008.
< 1 min čitanja

subotica.jpgSociolog Mirko Đorđević ocenio je sinoć da je lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica u pregovorima oko nove vlade javno i otvoreno prišao lideru radikala, haškom optuženiku Vojislavu Šešelju.
„Koštunica je otvorio karte i rekao: ‘Mi smo Miloševićevi ljudi’, što se znalo od samog početka“, rekao je Đorđević na tribini Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Subotici.
One je dodao da su Koštunica i Šešelj od prvog dana konceptualno bili apsolutno nerazdvojivi i optužio lidera DŠ-a da je u vreme nasilnih demonstracija u Beogradu, nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, svojim govorom doprineo raspirivanju nasilja.
Prema njegovim rečima, Koštunica zbog toga mora krivično da odgovara.
„Osudili su na 10 meseci one dve nesretnice koje su krale patike, a Koštunica nije dobio ni deset dana zatvora“, rekao je Đorđević.
Antropolog Aleksandar Bošković rekao je da će Srbija svakako postati deo Evropske unije, jer je Brisel doneo politčku odluku da integriše Zapadni Balkan.
„Neće Srbija sama ići ka Evropi, koliko će je Evropa vući ka sebi“, rekao je Bošković.
Filozof Milenko Perović ocenio je da će, kakva god da vlada bude formirana u Srbiji, zemlja i dalje „teturati kroz prostor i vreme“.
„Možda ćemo se malo manje teturati s tom tzv. proevropskom vladom“, kazao je Perović.
Profesorka beogradskog univerziteta Srbijanka Turajlić rekla je da je jedina šansa za Srbiju da stvori „društvo znanja“ i ocenila da je dilema da li Srbija treba da bude deo EU besmislena, jer ona to mora da bude.

(Beta)