Skip to main content

Pajtić: Sukob sa NATO-om odveo bi Srbiju u kataklizmu

Info 28. dec 2022.
< 1 min čitanja

Bivši predsednik Demokratske stranke i Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da režim u Srbiji nema nameru da prouzrokuje oružane sukobe u regionu, jer se predsednik Srbije Aleksandar Vučić plaši da bi mogao da doživi sudbinu pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

“Režim u Srbiji nema nameru da prouzrokuje oružane sukobe u regionu. Ne zato što ga čine miroljubivi internacionalisti, već zato što se Vučić plaši da bi mogao doživeti sudbinu Miloševića. Okruženi smo NATO državama i svaka upotreba oružja, usmerena u bilo kom pravcu, za nas bi značila sukob sa tom alijansom i potpunu kataklizmu”, rekao je Pajtić u intervjuu za novosadski portal 021.

Prema njegovim rečima, te “lovačko-vojničke priče služe za prikupljanje poena u političkoj areni”.

“Međutim, stalne, što implicitne, što eksplicitne pretnje vodećih političara SNS-a da bi Srbija mogla posegnuti za oružjem kao načinom rešavanja političkih problema, izazivaju paniku i nemir kod svakog iole prisebnog čoveka u ovoj zemlji”, ocenio je Pajtić.

On je kazao da Vučić voli da se služi proizvođenjem straha kao političkim oruđem.

“Međutim, postoji u takvoj atmosferi i realna opasnost da usled histerije koja se širi iz režimskih medija, neko na Kosovu, ko izgubi živce – zapuca. Onda neka nam je bog u pomoći”, naveo je Pajtić.

(Autonomija/021, foto: Beta)