Skip to main content

Pajtić: SSP znači mnogo više investicija za Vojvodinu

Autonomija 29. апр 2008.
< 1 min čitanja

bojan-pajtic.jpgPredsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da će potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) za Vojvodinu značiti mnogo više investicija nego do sada.
Pajtić je novinarima u Novom Sadu rekao da su strane kompanije do sada zaposlile oko 40.000 ljudi u Vojvodini, kao i da je više od 80 odsto tih kompanija iz EU.
„Vidimo na primeru Rumunije i drugih zemalja da su nakon potpisivanja SSP i kandidature za članstvo u EU, evropske kompanije počele da otvaraju još više radnih mesta. Vojvodina ima veliki interes za SSP, jer postoji veliki kapacitet za korišćenje fondova EU koji su namenjeni regoionalnom razvoju“, kazao je on.
Pajtić je ocenio da je potpisivanje SSP istorijski događaj za Srbiju i naveo da će milijarde evra iz predspristunih fondova EU biti uložene u nova radna mesta, infrastrukturu, jačanje zdravstvenog i obrazovnog sistema.
„Sa druge strane, poseban kvalitet je član 135, kojim se garantuje poštovanje Rezolucije 1244 UN, na osonvu koga je jasno i međunarodnim pravom definisano da je Kosovo bilo, jeste i biće sastavni deo Srbije“, kazao je Pajtić.

(Beta)