Skip to main content

Pajtić protivkandidat Đilasu?

Autonomija 21. апр 2014.
< 1 min čitanja

Prvi čovek DS-a u Vojvodini i premijer Vojvodine Bojan Pajtić obavestio je aktuelnog lidera DS-a Dragana Đilasa da će se kandidovati protiv njega, piše danas beogradski dnevni list “Blic”.

Kako saznaje ovaj list, prošle nedelje, nakon sastanka kod predsednika Srbije, Đilas i Pajtić su neformalno i dugo razgovarali o predstojećim izborima u stranci. Pajtić je tada lidera DS obavestio da razmišlja da se kandiduje protiv njega, a u razgovoru je postalo jasno i da Đilas kao kandidat za predsednika neće imati podršku vojvođanskih opštinskih odbora.

Samo tri dana nakon Đilasovog i Pajtićevog razgovora u Beogradu, vojvođanski odbor DS-a doneo je i odluku da Pajtića kandiduje za predsednika stranke, saznaje “Blic” od izvora iz Pokrajinskog odbora DS-a.

Pre izborne skupštine, DS će imati Radnu skupštinu stranke 27. aprila na kojoj bi trebalo da usvoji novi statut stranke.

Đilas i Pajtić demantuju

Lider DS-a Dragan Ðilas i predsednik Vlade Vojvodine i prvi čovek vojvođanskog DS-a Bojan Pajtić demantovali su danas u zajedničkom saopštenju navode pojedinih medija da je Pajtić nagovestio Ðilasu da će se kandidovati protiv njega na predstojećim izborima za predsednika te stranke i istakli da se takav sastanak nije dogodio, prenela je agencija Tanjug.

(Autonomija)