Skip to main content

Pajtić: Nećemo dozvoliti da nas dele

Autonomija 14. апр 2008.
2 min čitanja

bojan-pajtic.jpgPotpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić pozvao je građane da glasaju za tu stranku jer ona želi da razvija privredu, da nastavi sa politikom subvencija i da se bori protiv nezaposlenosti. Pajtić je na mitingu u Vrbasu kazao da je u poslednjoj godini demokratska vlast u Vojvodini smanjila nezaposlenost za 20 odsto.
„Mi smo za evropsku Vojvodinu u kojoj će se ljudi radovati životu i u kojoj će živeti dobro. Hoćemo da u Vojvodini živimo kao sav noramaln svet, hoćemo stabilnost, napredak mir, da živimo kao svi drugi Evropljani, samo da nas puste ovi ovde u ovoj zemlji da radimo i da se razvijamo“, rekao je on.
Pajtić je ocenio da Demokratska stranka Srbije (DSS) nema predizborni program i da je „njihov odgovor na sva pitanja iz privrede, zdravstva, međunarodnih odnosa, da će premijer Srbije biti Vojislav Koštunica“. Prema njegovim rečima, došlo je vreme da Vrbas, Vojvodina i Srbija budu evropski.
Pajtić je rekao da je Pokrajina u opštinu Vrbas preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine prošle godine uložila 540 miliona dinara u razne oblasti – školstvo, zdaravstvo, kulturu, vodovod i kanalizaciju.
„Kad kažemo da smo za evropsku Vojvodinu to znači da nećemo dati da nas dele. Mi ne gledamo ni u čiju krštenicu ko je koje boje, ko se u kojoj crkvi moli i zato ćemo pobediti i u Vrbasu“, poručio je potpredsednik DS-a.
Na konvenciji DS predstavljeni su kandidati za odbornike Skupštine opštine Vrbas, kandidati za liste „Za evropsku Vojvodinu“ i kandidati liste „Za Evropsku Srbiju – Boris Tadić“.
Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je danas popodne u Kucuri kod Vrbasa novi pogon preduzeća „Dandy pro d.o.o.“, čiju su izgradnju, u okviru programa podrške razvoju i primeni novih tehnologija i materijala, sufinansirali Izvršno veće Vojvodine i Pokrajinski skeretarijat za nauku i tehnološki razvoj.
Ukupna investiciona vrednost stakleničkog kompleksa „Dandy pro d.o.o.“ namenjenog proizvodnji voća, povrća i cveća na temelju najsavremnijih tehnoloških rešenja, iznosila je 248,5 miliona dinara, a Izvršno veće je troškove sufinansiralo sa 32 miliona dinara.
Kompleks staklenika nalazi se na površini od 20 hiljada kvadratnih metara. U novom stakleniku posao će dobiti 28 radnika, dok će još 120 biti angažovano u okviru raznih oblika kooperacije.

(Beta)