Skip to main content

Pajtić: Nasilje nad građanima je Vučićev modus operandi

Info 23. јул 2022.
< 1 min čitanja

“Nasilje nad građanima koji protestuju protiv režima je uobičajeni modus operandi Vučića i njegovih saradnika. Na gotovo identičan način su slični nasilnici borilačkim zahvatima nasrtali na novinare i demonstrante prilikom prve predsedničke inauguracije aktuelnog predsednika Srbije”, ocenjuje za Danas Bojan Pajtić, profesor prava i bivši predsednik DS, upitan da prokomentariše incidente u Novom Sadu, ali i reakciju Aleksandra Vučića koji je, između ostalog, rekao da je policija bila „blaga“.

Pajtić podseća da smo nakon Vučićeve prve inauguracije kasnije saznali da je “pretorijansku gardu” u civilu predvodio izvesni “Velja Nevolja”.

“Vidimo ovih dana i epilog mnoštva tragedija koje je prouzrokovala njegova grupa, formirana i podržana od strane režima. Velje više nema, ali su nevolje ostale i sve su veće. Prekjuče je nova parapolicijska formacija od građana glavnog grada pokrajine branila mafijaški projekat ‘Novog Sada na vodi’. Oni koji su u sali Skupštine glasali za GUP koji u sebi nosi elemente urbicida i oni koji su maltretirali građane koji su izražavali svoje neslaganje sa tom odlukom imaju jednog gazdu, koji je uzurpirao sve intitucije u državi. Utoliko je groteskna njegova izjava da je tek dan kasnije saznao za nepočinstva koja je njegova ‘vojska’ počinila u Novom Sadu”, ističe Pajtić.

(Danas)