Skip to main content

Pajtić: Bez bogatih sela nema bogate Vojvodine

Info 12. апр 2008.
< 1 min čitanja

bojan-pajtic.jpgPredsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je danas u Izbištu kraj Vršca da bez bogatih sela nema bogate Vojvodine.
„Zbog toga mi preko Fonda za kapitalna ulaganja mnogo ulažemo u infrastrukturu u selima, gradimo 111 kanalizacionih i 71 vodovodnu mrežu. Izborili smo se zajedno sa našim ratarima da im se obezbede subvencije od 100 evra po hektaru“, rekao je Pajtić.
Pajtić je naglasio da je potrebno uraditi još više i da zbog toga organi kojima upravlja investiraju u objekte, kao što je objekat pri fudbalskom klubu „Polet“ u Izbištu koji je danas svečano otvorio.
„Ulažemo u fiskulturne sale, u domove kulture, putne mreže, da bi standard građana Vojvodine koji žive na selima poboljšali i da bi dali dodatni impuls da mladi ostanu na selu, da se selo razvija kao ssto je to bio slučaj pre 20-30 godina“, rekao je Pajtić.
On je rekao i da je vojvođansko selo pre 15 godina doživelo eroziju i da je krajnje vreme da se selo oživi jer je ono izvor snage i blagostanja Vojvodine.
Pajtić je danas sa delegacijom posetio selo Vladimirovac u opštini Alibunar i sela Izbište i SSušara u opštini Vršac.
Pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja uložio je u Izbištu 75 miliona dinara u dom kulture, fiskulturnu salu, objekat fudbalskog kluba i putnu mrežu.
U Vladimirovcu je uloženo 72 miliona dinara za rekonstrukciju krova Doma zdravlja, zgrade mesne zajednice, dom kulture i putnu mrežu.

Beta