Skip to main content

Tuča navijača Vojvodine i Partizana u Novom Sadu

Info 12. апр 2008.
2 min čitanja

Navijaci Vojvodine - FirmaGrupa navijača Vojvodine i Partizana sukobila se danas oko 13 sati u centru Novog Sada, kod hotela „Putnik“, a prema navodima očevidaca, u tuči su korišćeni i noževi.
Portparol novosadske policije Stevan Krstić rekao je agenciji Beta da je još u toku istraga o tom incidentu, kao i da će policija u toku dana izdati saopštenje.
Novosadska policija apelovala je ranije na navijače oba kluba, koji danas u 15.30 igraju prvenstvenu utakmicu u Novom Sadu, da se uzdrže od nereda.
Novosadska televizija Panonija saopštila je danas da je prilikom snimanja tuče u centru Novog Sada napadnuta ekipa te televizije.
Kako se navodi u saopštenju, ekipa TV Panonija nije primetila
nekoliko huligana koji su se izdvojili iz grupe i dotrčali do njih u nameri da osujete snimanje.
„Naš snimatelj je, po cenu zadobijenih udaraca uspeo da zadrži kameru koja je tom prilikom oštećena, ali huligani su uspeli da mu otmu traku sa snimljanim materijalom“, kaže se u saopštenju te televizije.
Kolegijum TV Panonija apelovao je na državne organe da što pre pronađu napadače, kao i da „što pre ulice otmu iz ruku huligana i vrate građanima“.

Novosadska policija privela 30 uccesnika tucce

Novosadska policija privela je danas 30 osoba, od kojih devet maloletnika, zbog učestvovanja u tuči navijača fudbalskih klubova Partizan i Vojvodina u Novom Sadu.
U tuči je teško povređen Dejan P. (26) iz Zemuna, koji se
samopovredio padom prilikom trčanja i slomio ruku, navodi se u saopštenju.
Tri osobe su lakše povređene, a jedan od njih, Ratko M. (27) iz Bora, zadobio je ubodnu ranu nožem, dodaje se u policijskom saopštenju.
Tokom tuče, jedno lice je aktiviralo pirotehničko sredstvo „topovski udar“ od kojeg, međutim, nisu nastupile nikave posledice, navela je policija.
Dodaje se da novosadska policija preduzima sve zakonske mere na utvrđivanju okolnosti tog incidenta, radi podnošenja odgovarajućih prijava.

Povređena četiri navijača, jedan teže

Načelnik Urgentnog centra u Novom Sadu Zoran Đermanov rekao je agenciji Beta da su nakon današnje tuče navijača u centru Novog Sada primljene četiri povređene osobe.
Prema njegovim rečima, jedna osoba je teže povređena i hirurški je zbrinuta, ali će biti puštena kući jer je iz Zemuna i tamo bi trebalo da se javi radi daljeg lečenja.
Lakše su ozleđene tri osobe, od kojih jedna ima ubodnu ranu u
predelu noge, ali su i one posle interevencije puštene kući.

Beta