Skip to main content

Autonomija Vojvodine kao izraz specifičnosti i potreba

Info 12. апр 2008.
< 1 min čitanja

Nema autonomije, nema ni novacaPredstavnici koalicije Socijalistička partija Srbije-Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija (SPS-PUPS-JS) ocenili su danas da Vojvodina treba da ima autonomiju koja bi izrazila njene specifičnosti i potrebe.
Na završnoj konvenciji u Sremskoj Mitrovici, nakon posete Sremskom okrugu, ocenili su da Vojvodina treba da ima autonomiju i zbog optimalnog privrednog i kulturnog razvoja za dobrobit građana pokrajine i cele Srbije.
Predstavnici SPS-PUPS-JS rekli su da se ta koalcija zalaže da svi građani budu ravnopravni u ostvarivanju Ustavom zagarantovanih prava i sloboda a da republika garantuje funkcionisanje jedinstvenog ekonomskog i pravnog poretka u zemlji.
Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić na konvenciji je ocenio „da je došlo vreme da prema onima koji su gradili i izgradili ovu zemlju nepravda bude ispravljena“.
„Mi ne tražimo nikakve državne funkcije, niti poslanička mesta, mi tražimo pravo na dostojanstvenu starost“, dodao je Krkobabić.
Lideri koalicije položili su ranije danas vence i cveće na spomen obeležje „Sremskog fronta“ i razgovarali sa građanima Šida, Sremske Mitrovice i Rume.
Predsednik SPS-a Ivica Dačić je rekao da će partija na čijem je čelu čuvati tradiciju i uspomenu na herojsku borbu naroda u Drugom svetskom ratu.
„Zalagaćemo se za poboljšanje položaja boraca svih ratova, jer su borci heroji koji su zadužili srpski narod“, rekao je Dačić, a saopštio SPS.

Beta