Skip to main content

Otvorene kapije Petrovaradinske tvrđave za jubilarni Egzit

Kultura 08. јул 2021.
< 1 min čitanja

Kapije Petrovaradinske tvrđave otvorene su večeras za 20. muzički festival Egzit (EXIT) u Novom Sadu, nakon godinu dana pauze zbog pandemije koronavirusa. Zbog toga je ove godine procedura za ulazak na festival komplikovanija.

Festival otvaraju popularni di-džej izvodjači Ameli Lens, Snake i Roni Size na pozornici Main Stage, uz domaću elektro alternativnu rok grupu Buč Kesidi, hrvatske rok pankere Hladno pivo i pop trep zvezdu iz Bosne – Senidah.

Za sada nema većih gužvi jer se procedura za ulazak prolazi brzo. Najteži deo u vezi sa procedurama posetioci su prošli pre ulaska.

Dušan Kovačević, osnivač EXIT festivala uputio je poruku fanovima da su festivalske kapije otvorene vrlo brzo, nakon svega što smo prošli, i da će fanovi festivala ponovo biti zajedno u voljenoj Tvrdjavi.

„Verujem da ćemo svi morati da protrljamo oči kako bismo bili sigurni da ne sanjamo. Već mogu da osetim da će nas energija svih nas ujedinjenih vinuti u višu dimenziju postojanja“, poručio je Kovačević.

Poručio je posetiocima „da se pripreme za doživljaje koje nikada do sada nisu imali, da promene živote na bolje“.

„Zaboravimo naše strahove i strepnje, otvarajući se za energiju slobode i veru da kada smo ujedinjeni možemo sve. Da možemo promeniti svet“, naveo je Kovačević..

Osim vaučera, za ulazak na Egzit traži se i zeleni digitalni sertifikat, a nevakcinisani moraju da imaju negativan PCR ili antigenski test. Egzit je za one koji dodju na festival obezbedio besplatno antigensko testiranje.

Kada je reč o ostalim merama, sve što vazi za državljane Srbije, važi i za posetioce EXIT-a.

Do kraja festivala, 11. jula, nastupiće Dejvid Geta, di-džej Snejk, Sabaton, Jonas Blu, Pol Kalkrebrener, Tiga, Solomun, Maseo Pleks, Robin Šulc…

Pred publiku stižu i „Lajbah“, Amira Medunjanin, Rundek i ekipa, „Obojeni program“, „Lav hanters“, „Remedi“, Vojko V, „Sanšajn“ i drugi.

(Autonomija, N1)