Skip to main content

Otvoren centar za privredno-tehnološki razvoj

Autonomija 29. апр 2008.
< 1 min čitanja

Nema autonomije, nema ni novacaIzvršno veće Vojvodine otvorilo je danas na Andrevlju, na Fruškoj gori, Centar za privredno- tehnološki razvoj Vojvodine, u koji je uloženo 356 miliona dinara. Pokrajinski premijer Bojan Pajtić izjavio je da je namena tog centra okupljanje privrednika, investitora i naučnih radnika, kao i organizovanje marketinških, administrativnih i finansijskih aktivnosti. Centar sadrži 30 dvokrevetnih soba i dvorane za održavanje prezentacija, savetovanja, simpozijuma i seminara.
Pajtić je kazao da je u poslednjih nekoliko meseci, zahvaljujući otvaranju novih proizvodnih kapaciteta u Vojvodini, zaposleno je 20.000 ljudi. „Otvaranje ovog centra je korak dalje u rešavanju problema nezaposlenosti, sa ciljem da privučemo što više investicija kako bi do 2012. godine u Vojvodini bili svi zaposleni“, kazao je Pajtić.
Prilikom otvaranja centra, predstavnici pokrajinske vlade potpisali su i sporazume sa predstavnicima naučnih instituta, novosadskog Univerziteta i Privrednom komorom Vojvodine, koji će koristiti usluge tog centra.

(Beta)