Skip to main content

Inđija uvela sistem m-Uprave

Autonomija 29. апр 2008.
< 1 min čitanja

Goran JešićTelekom Srbija i Opština Inđija potpisali su danas ugovor o uvođenju sistema m-Uprave u toj opštini, kojim će građani putem mobilnog telefona moći da naručuju izvode iz matične knjige rođenih. Generalni direktor Telekoma Branko Radujko rekao je da je pokretanjem tog projekta omogućeno da usluge opštinske uprave budu dostupnije građanima.
„Za korišćenje m-Uprave potrebno je samo da se korisnik u banci registruje za servise mobilnog plaćanja i da bude korisnik ‘Dina kard’ kartice“, izjavio je Radujko na konferenciji za novinare.
Predsednik opštine Inđija Goran Ješić izrazio je zadovoljstvo što će građani te opštine moći da naruče preko mobilnog telefona dokumenta koja izdaju pojedini državni organi.
On je naveo da u 37 opština u Srbiji građani mogu da dobiju izvod iz matične knjige rođenih bez odlaska u prostorije uprave, ali je dodao da 116 opština ne nudi nikakve informacije preko Interneta.
„Uvođenjem m-Uprave, Inđija je još jednom potvrdila da je lider u razvoju elektronskog poslovanja u Srbiji“, kazao je Ješić. Ta opština je do sada realizovala brojne projekte kojima se unapređuju standardi poslovanja opštinske uprave, među kojima je i projekat „Sistem 48 – projekat elektronskog grada/opštine“, sproveden u saradnji sa USAID-om.

(Beta)