Skip to main content

Otvara se predstavništvo italijanske regije u Novom Sadu

Autonomija 22. сеп 2008.
< 1 min čitanja

U Novom Sadu će za nekoliko meseci biti otvoreno privredno predstavništvo italijanske regije Molize. Kako se navodi u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije, ovaj dogovor postignut je prilikom posete predstavnika te regije Izvršnom veću Vojvodine, a na osnovu kontakata koje ta institucija ima preko Kancelarije za evropske poslove (KEP).
Partnerstva koja smo uspostavili sa regijama širom Evrope predstavljaju solidnu osnovu i za jačanje privrednih odnosa. Naš strateški cilj je da se predstavimo kao stabilni i pouzdani partneri, i na taj način doprinesemo većem obimu stranih investicija, a tako i povećanju zaposlenosti, izjavio je danas direktor KEP-a Predrag Novikov. U saopštenju piše da su, prema rečima Novikova, već danas obavljeni razgovori sa predstavnicima italijanske Asocijacije građevinskih preduzeća koji Vojvodinu vide kao „strateško mesto za plasiranje svog kapitala“.
Regija Molize ima značajne resurse i u poljoprivredi, prehrambenoj i industriji nameštaja, pa očekujemo da ćemo i u tim oblastima uskoro imati konkretne incijative, kazao je Novikov.

(Beta)