Skip to main content

Organizatori: Održavanje festivala Egzit biće simbol pobede nad pandemijom

(Pod) razno 20. apr 2021.
2 min čitanja

Organizatori muzičkog festivala Egzit (Exit) ocenili su danas da bi održavanje tog festivala u julu mesecu na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu bilo “simbol pobede Srbije nad pandemijom”.

“Nakon što je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio da je festival Egzit moguće održati ovog leta, vest je ođeknula kao senzacija u svetskim muzičkim krugovima. Ova dugo iščekivana vest predstavlja ključnu potvrdu da će velika proslava 20. godišnjice festivala Egzit biti održana po planu – od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz učešće nekih od vodećih svetskih zvezda”, naveli su organizatori u saopštenju za javnost.

Precizirali su da će na festivalu nastupiti David Guetta, Đ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi.

Gradonačelnik Vučević je objasnio da će ulaz na festival biti omogućen svima koji su vakcinisani i svima koji su preboleli koronavirus.

“Svim ostalim posetiocima iz zemlje i sveta biće omogućen brz antigenski test po veoma povoljnim cenama, u posebno organizovanoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih kapija. Svi detalji vezani za ulazak na festival biće na vreme objavljeni na službenom sajtu Egzita u skladu sa budućim akutelnim merama propisanim od strane Vlade Srbije”, piše u saopštenju.

Organizatori su naveli da su “izuzetno uzbuđeni” zbog te vesti i mogućnosti da sa publikom iz celog sveta na Petrovaradinskoj tvrđavi slave dve decenije festivala i da “slave život”.

“Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osećamo da će Veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obeležiti ovogodišnji Egzit kao jedan od najposebnijih. Ipak, moramo ostati odgovorni u narednim mesecima i pozivamo sve koji su u prilici da se što pre vakcinišu, jer su zdravlje i bezbednost svih posetilaca, izvođača i članova tima, naš prioritet“, poručio je direktor Egzita Dušan Kovačević.

(Autonomija)