Skip to main content

Predstavljen ovogodišnji koncept, slogan i vizuelni identitet 21. Festivala uličnih svirača – Gradić fest

Kultura 20. apr 2021.
< 1 min čitanja

Organizatori su danas predstavili koncept i vizuelni identitet ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača – Gradić fest, koji će se u Petrovaradinu održati od 26. do 28. avgusta pod sloganom “Počnimo ljubav ispočetka”.

“Nakon epidemije koja je zaustavila ceo svet na godinu dana, neizvesnost i strah polako zamenjuje vera u bolje sutra. Ovogodišnji slogan Festivala uličnih svirača, pod nazivom ‘Počnimo ljubav ispočetka’ slavi nove početke”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će ovogodišnje izdanje festivala biti omaž zabavnoj muzici pedesetih i šezdesetih godina 20. veka i posleratnom entuzijazmu koji je vladao tih godina, ali će biti i omaž neprolaznim umetničkim vrednostima, talentu, kvalitetu, doslednosti i trajanju jedne muzike koja je nadživela i zemlju u kojoj je nastala.

“Ovaj period iznedrio je pevače, kompozitore i tekstopisce svetskog renomea, velike umetnike koji su iza sebe ostavili bezvremenske hitove i neizbrisiv trag u životima mnogih generacija”, piše u saopštenju.

Kako se objašnjava, vizuelni identitet 21. Festivala uličnih svirača – Gradić fest takođe je inspirisan estetikom muzičkih festivala pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, što se očituje kroz sveže jarke i kontrastne boje, u savremenoj interpretaciji.

Tokom tri dana festival će okupiti umetnike, muzičare, plesače, pozorišne trupe i performere iz Srbije i regiona koji će činiti veliku umetničku radionicu na otvorenom gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici.

(Autonomija)