Skip to main content

Optužbe na račun SPS-a i SRS-a zbog izbornih mahinacija

Autonomija 14. мај 2008.
< 1 min čitanja

Predstavnici koalicija „Za evropski Novi Sad – Boris Tadić“ i „Zajedno za Vojvodinu – Nenad Čanak“ optuzili su danas Srpsku radikalnu stranku (SRS) i Socijalističku partiju Srbije (SPS) za izborne mahinacije i grubo kršenje izbornih pravila.
Predstavnici tih koalicija naveli su da je SPS u ponedeljak 15 minuta pre isteka zakonskog roka podnela pet primedbi na nepravilnosti na izbornim mestima u Novom Sadu, ali da Gradska izborna komisija (GIK) do sada nije htela da uvrsti te primebe na dnevni red svojih zasedanja.
Nosilac liste „Zajedno za Vojvodinu“ Aleksandar Jovanović rekao je da su predstavnici SPS-a i SRS-a u GIK-u bili protiv stavljanja tih tačaka na dnevni red.
„Njihov cilj je da GIK u zakonskom roku o tim primedbama ne raspavlja kako bi se ‘zbog ćutanja administracije’ smatralo da su primedbe usvojene po isteku zakonskog roka od 48 sati od njihovog podnošenja“, naveo je Jovanović.
Prema njegovim rečima, ponovljenim izborima na tim mestima „SRS bi nagovorila svoje birače da glasaju za SPS kome nedostaje oko 650 glasova da pređe cenzus u Novom Sadu“.
Ulaskom te partije u Skupštinu grada, koalicija „Za evopski Novi Sad“ bi izgubila dva odbornika, koalicija „Zajedno za Vojvodinu“ jednog i SRS dva, ali bi SPS imao pet odbornika.
„Na taj način dosadašnja vlast u Novom Sadu želi da izbegne da nova gradska vlast otkrije sve njihove manihacije i kriminalna dela koja su činili dok su bili na vlasti“, rekao je Jovanović.

(Beta)